Saturday, December 19, 2009

I would damage my eardrums just to get you back

Tanya classmates aku apa benda yang paling aku suka, they might tell you it's my deseased mp3 player.
This may sound gay, tapi aku sayang benda tu.I even gave it a name.Nistelrooy- cuz it's white in color and Nistelrooy plays for Madrid.....geddit? You guys really don't do ya?
OkOk thats not the point.The point is, sejak pemergiannya ke alam barzakh a.k.a ROSAK, my life ain't the same anymore.

Benda tu takla flash sangat macam ipod azfar.But still, I have loads of fond memories about it.Nistelrooy tu lah yang menemani my eardrums setiap malam selepas waktu prep di sekolah menengah sains seremban(time prep takbleh pakai, nanti che'gu razi rampas).Bersama sama, kami jam bunyi bunyian merdu coldplay sambil berkeletak keletuk menekan kalkulator(yang aku namakan youth against fascism...).Who cares kalau benda tu 1 gig je.It functioned well enuff for me.

I love the fact that nistelrooy tak cerewet.Member member yang memakai sony walkmen (yg suppposed to be better) seringkali merungut tentang masalah kekurangan charger yang sesuai dengan usbnya yang separa sensitif.Tanya pa'an dan kaiya.Separuh mati mereka mencari charger yang sesuai and thank god ada acab pnye charger kalau tak..Nistelrooy on the other hand bagai berkata kata kepada aku, "Pops, charge me with anything u like.I aint picky" dalam bahasa korea (sebab samsung frm korea kan?).

I starved myself just to save enough money to buy nistelrooy.No shit..aku sanggup membiarkan perut berkeronchong dan menari breakdance sebab nakkan mp3 player.I smiled to myself now thinking that at first, I wasn't even miffed to have a mp3 player.Nazri punya pasal lah ni.Dia dulu pun ada the exact same model tapi kaler dia hitam.Even Kasimon, the famous saserian thief gave it rave reviews ("maslahnya, benda nilah yang paling semat skrng"-kata kasimon).I thought to myself, I really need one of those babies.So, I tortured myself and voila! I got one:)


I was never a big fan of nostalgics but, I still somehow cherish the great times I had with nistelrooy.I still remember the time aku follow the school trip to PICC to watch the debate finals.Penguasaan bahasa inggeris peserta perempuan dari ssp yang effing lancar membuatkan aku serba rendah diri so, untuk menyedapkan hati aku sumbatlah earphones nistelrooy dalam telinga.Eventho eminem sama fluent dgn minah separa mat salleh yang mewakili ssp tu, at least aku tak rasa low self esteem...sebab eminem kan mmg mat salleh.
Aku still ingat macamana nistelrooy membantu aku mengendahkan hiruk pikuk dalam KTM setiap kali aku travel nak balik to Kl from Seremban.Aku mmg tak suka kekabutan so, to make myself happy aku dengarlah nistelrooy mengeluarkan bunyik grunge from soundgarden.Everything then went ok.

Sometimes I do really feel thet Nistelrooy's the only thing yang memahami my great sense of music.Even my former significant other yang turut meminati Chris Martin tak paham kenapa aku suka sangat dengar sonic youth.Nistelrooy tak kecoh pn macam orng lain yang mencemuh dah mengeji pilihan lagu lagu kegemaran aku.Tapi aku tak kesah.At least the contents of Nistelrooy gave me a sense of identity.Ye lah, classmates aku bkn dengar deep purple pon so, aku rasa special hahah.Nistelrooy helps me achieve that feeling of being slightly different from my girls generation prone classmates.

Kadang kadang aku share the greatness of nistelrooy dgn my classmates.Muiz contohnya mengemari lagu lagu greenday sebelum mereka became anti-government dan depressing.So everytime aku nak jam lagu basket case, aku ajak muiz.Both of us will sing the chorus at the top of our lungs.Thanks to nistelrooy of course.

The day nistelrooy left me, I was pretty calm but the sadness was still there.Trying to calm myself down, I said to myself that it was its time to go and I should let it go and continue with my life.For old times sake, aku tak pergi repair pn nistelrooy sbb aku tak sanggup dengar apek tu cakap"Takpayah lepair la dek.Lu beli baru sajeee"
Lagi rela aku biarkan rosak sbb aku tak sanggup orang memperlekehkan memori aku dengan nistlerooy.


Spending the days without nistelrooy reminded myself how much I love it.To SAMSUNG YP-U3 A.K.A Nistelrooy, if you're listening, I love you and thank you for the times you gave me the blues or something to cheer for.THANKS, I'LL NEVER FORGET YOU!




meet nistelrooy...

7 comments:

shinchan BEBEL said...

kirim salam je lah kat nistelrooy yo :D

-yzd- said...

dah arwah dah pn

si juliet said...

gahh, a great speech(ke essay) for the RIP nistelrooy.
nistelrooy or should i call she will be grateful to hear that tho :)

.shin. said...

bro lek ar.
mp3 gua yang warna pink tue.
pun da taleh nak hidup.
seksa hidup tada benda tue.
haha

anas x ganas said...

ooo.
aku pnah dgr nisteroy ni.
lagu ROTI dlm tren.
igt ark?
haha.

ape r ko.
bg r name pompuan.
zubaidah ke , khadijah ke , siti asmah ke.

-yzd- said...

aku bagi nama lelaki je la.kalau bagi nama "lisa surihani" takut jambu sgt macam shin hahah

afiq said...

gua punye mp pon dah mati.model same cam ko.warna hitam. T_T