Wednesday, March 17, 2010

Smell What The Toothfairy Is Cooking



Dulu masa aku kecik kecik aku adore The Rock. Masa darjah satu aku mengamuk sebab dapat jadi Mankind je masa main wrestling ala pondok pondok. Aku nak jadi The Rock tapi apakan daya, watak The Rock yang hensem bersideburn hanya dilayak disandang oleh Faisal Hakim. Or was it Imran Abbas eh? Mampuslah yang aku tau, nasib baik aku tak jadi The Rock dulu sbb dia skrng dah jadi TOOTH FAIRY. Semua orang jom buat tanda L kat kepala ala ala glee sebagai simbolik keloseran the rock yeah!

Tapi deep in my heart, Rock tetap Scorpion King


Okay okay. Enuff pasal the rock. Aku dah berzaman tak tgk wresling and boleh pulak the night before aku keluar dengan ehem ehem, aku tengok RAW dan mengakibatkan aku bangun lambat and subsequently lupa bahawa aku ada date hari tu. Go figure. So konklusinya jangan tengok wrestling hingga lewat malam especially jika anda dah 5 tahun tak tengok wrestling. Oh ya John Cena bapak gempak dan hensem.

So pagitu dengan azam untuk mengekalkan kemachoan, aku pergi ke mid valley untuk berjumpa dengan Nisa. Apparently her friends yang agak ramai jumlahnya turut serta on that outing. Jeej, Laili, and Qal kot nama diorang. If I'm not mistaken lah. Meet them up kat McD and seperti orng yang dah terlampau kenyang, aku cuma order beef burger. Bijak tak? Tak berapa nak bijak sebab aku lapar the whole day. Selesai melantak, kami meneruskan langkah perjalanan untuk menjelajah mid valley yang semakin lama semakin kecil, don't ask me why. Aku lupa the exact order of the destinations that we stopped by but we did singgah kat kedai specs where aku dengan lagak farid kamil meminta untuk deperiksa kecacatan mata. Sekarang aku officially buta tanpa cermin mata sebab degree kecacatan adalah lebih dari 400( tanak bagitau the exact numbers heheh). Nthen ada jugak singgah kedai gambar for reasons unknown. Aku tak berapa nak kesah sgt sbb tgh brbual dengan ehem ehem. At one point ntah macamana boleh tersesat masuk musical instruments pnye kedai and tanpa teragak agak budak budakTKC tersebut memainkan lagu sekolah mereka on the piano. Aku cuba buat buat reti that song tapi kantoi spirit SASER yang menebal go raksaser! Nisa then ajak aku pergi toys r us sbb adik dia pesan belikan sum stuff. Best la jgk sbb dpt jalan dgn dia je heheh. Jangan risau, aku tetap menunaikan fardhu zohor walaupun dikelilingi maksiat di sekitar mid valley. Apa jabatan agama tak buat kerja ke?

Movie yang we watched that day was under the mountains or something like that la kot. Three months dalam camp tak tau apa2 pasal movie world kot so cut me sum slack ye. Throughout the movie bkn tgk sgt pn. Bual dgn Nisa je sambil diselangi oleh a few gasps olehnya. Apparently dia takblh tgk thriller sbb nanti dia akan cuba berkomunikasi dgn actors dlm flick tu. "Larila bodo, apa kau tunggu lagi."

Aftr the mvie pergi kat bawah tu ada mcm alice in wonderland pnye decorations. And kat sana kot I popped the question. She said yes:) Dah-dah tanak cerita bebanyak. Segansegan*





bayar hutang kat qal, jeej and laili

err..ehem ehem.khairunisa ahmad denney
overall it was a great day.mayb sbb I'm with her kot:)

dia dah balik kuching.bapak jauh

2 comments:

SK. said...

awww, sweet yo! ;)

Cik Farah said...

yazid,
congrats!
dah bermenantu dah aku
hak2