Thursday, May 6, 2010

Boleh I delete u kat facebook? (a lisa surihani story)

kepada lisa surihani,

Hye. I tau U terkejut dapat surat dari I. Ye la pada zaman facebook ni mana ada org surat2 lagi. Semua thru e-mails yo. Tapi takpe, kita mmg sukakan nostalgics. Apa U panggil benda tu? Revivalist? Haa lebih kurang lah sebab tu I hantar surat. Lebih memberi impak taching bebeh. Oh ya btw, ignore bau bauan wangi surat ni. Tertumpah bedak. Tak disengajakan.

Apa khabar U sekarang ni? Oh tak perlu jawab soalan I tu tadi sebab bukannya I tak tau U mcmana skrng. U dah berubah banyak sgt. I tak kesah kalau U dah tak sukakan I. I sedar diri ni siapa tapi at least U boleh bgtau I. Jangan la mendiamkan diri dan ignore I. I call bukanye U nak angkat. I send gift kat facebook pun U buat tak layan. Takpe takpe. I tak ambik hati. Maybe U dah jumpa org lain. Orang yang lebih memahami U. I cuba face the facts that U dah takde perasaan kat I. Tapi tipulah kalau I cakap nak lupakan U tu mudah. Ingat lagi date kita lepas tgk Avatar? Romantic bukan? Imagine kalau kita masih bersama. Bolehla kita tgk Ironman pulak. Tapi apakan daya, nasi sudah menjadi bubur...U dah pergi meninggalkan I. Sejarah tak mungkin berulang, I know.

I sebenarnya tak paham dengan sikap U ni. Nak katakan I tak caring I rasa dah cukup caring dah. Sampai naik menyampah rakan2 I sbb I ni caring sgt kat U. Oh I rasa I tau sebabnya. Sebab I tak excel in studies eh? Alaa I tau ni sebabnya. U kan educated. Takkan la u nak boyfriend yg "A Few Cards Short Of A Deck" macam I ni kan?
Or maybe sebab taste music I tak sama dgn U? Sorry laa tapi, I lagi rela tinggalkan U daripada tak dapat dengar Justin Bieber. Dia hot bebeh, jgn nafikannya. U jealous sebab I lagi sanggup kumpul duit untuk beli album JB dari belanje u bubble tea kat jusco.

And I dengar u dah ada anak? Maksudnya u dah berkahwin dan melahirkan zuriat
JGN NAFIKAN! I tau dah. I dah ada bukti. Nah tgk gambar ni.kantoi bukan?
Apa? Ni bukan gambar you?


Takpelah. I sanggup berundur. U nampak lebih gembira dgn kehidupan baru u. I sebagai ex boyfriend hanya mampu berdoa untuk kesejahteraan U. Oh ya I juga ingin megucapkan terima kasih kerana menginspire I untuk ambik law. 23rd May ni I enroll kat uia. I harap U doakan la kejayaan I ye. Thanks for all the memories together tapi sekarang I dah ada significant other yg baru. Dengan kehadirannya dapatla I lupakan U....Bubye, assalamualaikum.


p/s:-post ini tiada kaitan dgn mana mana manusia yg hidup, sudah mati, ataupun yg membintangi drama adamaya

7 comments:

si juliet said...

AHAHAHHA
gelak tak ingat aku baca ni doh ;D

anasxganas said...

sumpah ko membuatkan aku pon da sangap kat lisa surihani

shinchan BEBEL said...

HAHAHAHAHAHA

-yzd- said...

juliet - aku serious la.apsl kau gelak haha
anaz - kantoi ko tgk adamaya
sinchan- chan gelak gelak gelak

.secretsilent. said...

sat lg lisa saman ko baru tw =))

-yzd- said...

haha dia berbangga kot aku pernah sayang dia:D

Sipot said...

hahah.bengong gak kau nie yazid.